Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 6, 2012

Juniperus drupacea Συριακή άρκευθος

Εικόνα
Πάρνωνας 01/05/2010 Ο Γιουνίπερος ο δρυπώδης  (Juniperus drupacea Labill 1791) ή Συριακή άρκευθος ή δενδρόκεδρος είναι ασιατικό είδος με κύρια περιοχή εξάπλωσης τη Νότια Ανατολία, την Δυτική Συρία και τον Λίβανο. Αποτελεί παλαιογεωγραφικό είδος, κατάλοιπο από την εποχή της Αιγαιίδας, δηλαδή από τότε που η Ελλάδα ήταν ενωμένη με την Μικρά Ασία. Η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη που φύεται είναι στον Πάρνωνα, όπου σχηματίζει και μεγάλα δάση. Πρόσφατα έχει αναφερθεί ένας πληθυσμός του δενδρόκεδρου και από τον Ταΰγετο (Τan & Ιatrou, 2001), που τον βρήκε το 1999 ο σπουδαίος ερασιτέχνης φυσιοδίφης Γιώργος Σφήκας. Το γένος Juniperus αριθμεί 40 είδη, εξαπλωμένα στο βόρειο ημισφαίριο, που φύονται από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τις κορφές των βουνών. Ο Γιουνίπερος ο δρυπώδης είναι δένδρο με κωνική μορφή που φτάνει σε ύψος τα 20m. Διαθέτει πολύ μεγάλους καρπούς, γεγονός που τον ξεχωρίζει εύκολα από τα συγγενικά του είδη.

Cytisus multiflorus

Εικόνα
Cytisus Το γένος περιλαμβάνει αειθαλείς και φυλλοβόλους θάμνους με σύνθετα πράσινα φύλλα (τρίφυλλα). Καλλιεργούνται για τα πολυάριθμα άνθη που έχουν συνήθως την άνοιξη. Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις σε πλούσια, χουμώδη, ουδέτερα ή όξινα εδάφη. Φυτεύονται σε ομάδες και συνθέσεις. Πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα στο τέλος του καλοκαιριού. Cytisus multiflorus Φυλλοβόλος, σφαιρικός θάμνος με όρθια κλαδιά και λευκά άνθη την άνοιξη.

ΚΥΤΙΣΟΣ ΦΥΤΟ

Εικόνα
 CYTISUS SCOPARIUS - ΘΑΜΝΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΘΟΦΟΡΟΣ -  Θάμνος ιδιαίτερης εμφάνισης, τελικού ύψους 80cm, με στελέχη λεπτά, εύρωστα, που ξεκινούν από τη βάση του φυτού και φυλλάρια σκουροπράσινα, πολύ μικρού μεγέθους. Η ανθοφορία του είναι εντυπωσιακή και εμφανίζεται την Aνοιξη, με άνθη λεπτά, σε αποχρώσεις απίστευτης ποικιλίας, από λευκό, ρόζ, ιώδες, κόκκινο, κιτρινοκκόκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πορτοκαλοκκόκινο, κλπ. Είναι ιδανικό φυτό για φύτευση βραχόκηπων, ελεύθερων μπορντούρων, πρανών ή ζαρντινιερών. Είναι ανθεκτικός στο ψύχος και την ατμοσφαιρική μόλυνση, ενώ προτιμά ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης.

ΕΣΠΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 2012 | ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |

ΕΣΠΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 2012 | ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |

Διεθνικές Συνεργασίες Επιχειρήσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Παράταση 2ου κύκλου υποβολής

[10/12/2011] Συνεργατικά έργα στις περιοχές των LEAD MARKETS δηλαδή, Βιώσιμες Κατασκευές, Έξυπνα Υφάσματα, Ανακύκλωση, Βιο-υλικά, Ανανεώσιμες Ενέργειες και e-Health καθώς και στον τομέα της μεταποίησης (manufacturing) και της προώθησης νέων μεθόδων και ευέλικτων συστημάτων παραγωγής. Ποσοστό συγχρηματοδότησης: 80% (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) Σε ποιους απευθύνεται: Επιχειρήσεις που έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ερευνητικοί φορείς (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά κέντρα, Ινστιτούτα) με προτεραιότητα τους φορείς Ε+Τ που εδρεύουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Περίοδος υποβολής: από 14/2/2011 έως 30/10/2012