Βόλτα στα θεματικά πάρκα της Νέας Παραλίας





8 φωτογραφίες


Μία δροσερή βόλτα που συνδυάζει πρασινάδα και θάλασσα. Σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν δεντροστοιχίες πεύκων που οριοθετούν ένα νοητό διάδρομο για να κάνεις την βόλτα σου. Το βράδυ επιδαπέδιες λαμπίτσες φέγγουν το διάδρομο και όλα γίνονται πιο ρομαντικά και παραμυθένια.
Το αγαπημένο μου πάρκο είναι το πάρκου του νερού. Μικρές τετράγωνες λιμνούλες γεμάτες νούφαρα που ανθίζουν και τραβούν τα βλέμματα όλων που σταματούν να τα χαζέψουν και να τα βγάλουν φωτογραφίες. Πάπυροι, βούρλα και άλλα υδρόβια φυτά συναντάει κανείς μέσα στις λιμνούλες. Και καμιά φορά και κανέναν σκυλάκο που βουτάει για να δροσιστεί.
Παρακάτω μπαίνεις στον κήπο των ρόδων, όπου πολύχρωμες τριανταφυλλιές ανθίζουν τους περισσότερους μήνες. Οι μικρότεροι θα κάνουν μία στάση για παιχνίδι στην παιδική χαρά και οι λίγο μεγαλύτεροι θα κάνουν εντυπωσιακές κατεβασιές στην πίστα για skateboard.
Το σίγουρο είναι ότι η παραλία γεμίζει καθημερινά με κόσμο που κάνει τζόγγινγκ, μητέρες με τα παιδιά τους, παρέες που θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους. Κάθε Κυριακή μάλιστα είναι σα να έχει μία μικρή γιορτή!
Και εσείς που βρίσκεστε πιο κοντά στην Αθήνα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Βοτανικό Κήπο του Διομήδους στο Χαϊδάρι.

Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία