ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ

Οικολογικά Τζάκια Αιθανόλης.

Η φωτιά είναι πιθανόν η πιο σημαντική ανακάλυψη του ανθρώπου.
Όταν κατάφερε να την δαμάσει, η ζωή του έγινε εντελώς διαφορετική. Δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι η φωτιά είναι ο σπινθήρας που πυροδότησε την ανθρώπινη εξέλιξη. 




Η συντροφιά της φωτιάς είναι κάτι που έχει τις ρίζες του στο DNA των προγόνων μας, κάπως έτσι εξηγείται η μαγεία που νοιώθουμε όλοι μας δίπλα της χιλιάδες χρόνια αργότερα και αυτό εξηγεί την ύπαρξη εστιών φωτιάς στην εποχή του  ηλεκτρισμού, των  καλοριφέρ  και  των θερμαστρών φυσικού αερίου.

.
Αυτόματα προσφέρουν στο χώρο ζεστασιά και μια ατμόσφαιρα ευεξίας και χαλάρωσης
Το τζάκι είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα στοιχεία σε μια κατοικία, όχι μόνο για διακοσμητικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους. 

Συντροφεύει  τις μουντές, συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα, γίνεται πηγή ζεστασιάς τις παγωμένες νύχτες και πόλος έλξης της παρέας.




Πολλά από τα σπίτια μας, διαμερίσματα ή μονοκατοικίες, δυστυχώς κατασκευάστηκαν χωρίς τη δημιουργία τζακιού. Ακόμη όμως και αυτά που έχουν τζάκι, σε μια εποχή αυξημένης περιβαλλοντολογικής συνείδησης, μάλλον μοιάζει εγκληματικό να κόβουμε δέντρα για να τροφοδοτούμε το τζάκι μας με καύσιμη ύλη.


Είναι το τέλος της εποχής του τζακιού όπως το ξέρουμε;  Προφανώς όχι! 

Σχεδιάστηκαν νέα οικολογικά τζάκια που προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα των κλασσικών χωρίς όμως να επιβαρύνουν το περιβάλλον: 
τα τζάκια βιοαιθανόλης.




  
Η ανακάλυψή της αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός σε όλους τους πολιτισμούς, που είναι αποτυπωμένο σε μύθους ανάλογους με αυτόν του Προμηθέα.

Η ασφάλεια, η γαλήνη, η ευφορία και η θαλπωρή που απολάμβαναν οι πρόγονοι μας από τη ζεστασιά της φωτιάς αποτέλεσε συγγενές γνώρισμα του ανθρώπου που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία